DEZVOLTAT DE:                              SPRIJINIT DE:

Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică anunță lansarea proiectului TREND

Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER), alături de G4Media și cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Ursus Breweries, lansează proiectul TREND - TineRi Educați, Nu Dezinformați.

TREND își propune  să contribuie la îmbunătățirea nivelului de educație civică și de implicare a tinerilor în viața comunității, prin combaterea fenomenului de ”fake news” și dezvoltarea abilităților de conducere și organizare la nivel local (”leadership”-ului local). Proiectul va fi implementat, la nivel de ateliere locale, în Cernavodă (Constanța), Mangalia (Constanța), Slobozia (Ialomița), Țăndărei (Ialomița), Slănic Prahova (Prahova), Urlați (Prahova).

Prin atelierele din București dedicate studenților, precum și prin atelierele locale din județele vizate, proiectul va crește gradul de conștientizare a fenomenului ”fake news” în rândul tinerilor, prin interacțiunea directă cu unelte practice de jurnalism. De asemenea, prin intermediul sesiunilor locale de organizare comunitară, vom facilita identificarea tinerilor cu potențial de lideri locali, prin intermediul atelierelor desfășurate la acest nivel. Prin toate activitățile sale, TREND promovează învățarea digitală și competențele de acest tip în rândul tinerilor din orașele mici și mediul rural.

În zilele de 19 aprilie (orele 10:00 - 15:00) și 22 aprilie (15:00 - 20:00), studenții sunt invitați să participe la atelierele facilitate de jurnalistul Cristian Pantazi, focalizate pe identificarea știrilor false. Pot participa studenți din orice facultate, localitate și an de studiu. În urma participării la atelier, studenții dornici pot apoi livra ateliere locale pentru liceeni, în baza metodologiei TREND propuse. Înscrierea pentru atelierele din București se face online, până pe 14 aprilie, ora 23:59. Formularul este disponibil aici: https://forms.gle/J66T1Gkp6JaLHRdo9. Toți studenții ce vor fi prezenți pe întreaga perioadă a unuia dintre ateliere vor primi certificate de participare.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să vizitați site-ul dedicat: trend.ecler.org