DEZVOLTAT DE:                              SPRIJINIT DE:

Apeluri proiecte 2019

În cadrul apelului de proiecte 2019 al Fondului pentru Inovare Civică vor fi finanțate un număr de 3 proiecte, după cum urmează:

 

Componenta Inovare Civică

În cadrul componentei Inovare Civică, apelul 2019, au fost propuse spre finanțare 3 inițiative, valoarea totală a finanțării pentru această componentă fiind de 179.014 de lei.

 

Rural-Up

Proiect derulat de Asociația Kolping Moldova

Durată: 8 luni

Localități: Cleja (Bacău), Oituz (Bacău), Ploscuțeni (Vrancea), Gheorgheni (Harghita), Liebling (Timiș) și Sânandrei (Timiș)

Buget proiect: 59.880,00 lei

Domeniu: Componenta Inovare Civică

SCOP: Scopul acestei inițiative este să contribuie la dezvoltarea capacității a 30 de tineri din localitățile Cleja, Oituz, Ploscuțeni, Gheorgheni, Liebling și Sânandrei de a găsi răspunsuri la provocările comunităților din care fac parte și de a-și asuma rolul cetăţeanului care contribuie la schimbarea acestor comunități. Rural Up își propune astfel să pună accentul pe activități nonformale, ținând cont de nevoile tinerilor din mediul rural, în cadrul cărora vor fi provocați să învețe experimentând și exersând, luând decizii și contribuind la rezolvarea unor probleme din propria lor comunitate.

Adoptă un drum în Moldova!

Proiect derulat de Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei

Durată: 6 luni

Localități: Iași, Târgu Frumos, Pașcani, Botoșani, Săveni, Suceava, Siret, Piatra Neamț, Târgu Neamț, Roman, Vaslui, Bârlad, Bacău, Podul Turcului, Galați, Tecuci, Focșani, Adjud

Buget proiect: 59.920,00 lei

Domeniu: Componenta Inovare Civică

SCOP: Implicarea comunităților locale din Moldova pentru creșterea gradului de transparență și eficacitate în comunicarea publică a instituțiilor responsabile cu infrastructura rutieră.

Toolkit pentru activare civică în localități mici și medii

Proiect derulat de Asociația Apulum Forum

Durată: 8 luni

Localități: Alba Iulia

Buget proiect: 59.214,00 lei

Domeniu: Componenta Inovare Civică

SCOP: Creșterea participării democratice a cetățenilor (în special a tinerilor) din județul Alba și împrejurimi, prin intervenții civice locale.