DEZVOLTAT DE:                              SPRIJINIT DE:

3 NOI PROIECTE FINANȚATE PRIN FONDUL PENTRU INOVARE CIVICĂ

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, prin Fondul pentru Inovare Civică, continuă să sprijine inițiative și acțiuni civice inovatoare ale organizațiilor neguvernamentale din România, responsabilizarea și creșterea participării active a cetățenilor pentru a contribui la dezvoltarea comunității.  

Ne bucurăm să anunțăm trei noi proiecte finanțate în cadrul apelului de proiecte 2019, valoarea totală a finanțării fiind de 179.014 de lei:

 

1. Rural-Up - Asociația Kolping Moldova

2. Adoptă un drum în Moldova! - Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei

3. Toolkit pentru activare civică în localități mici și medii - Asociația Apulum Forum

 

Detalii suplimentare despre proiecte și finanțare sunt disponibile la www.inovarecivica.fdsc.ro/2019

 

 

*****

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, advocacy pentru construirea unui mediu favorabil dezvoltării societății civile, sprijinirea actorilor societății civile incluzive și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Mai multe detalii la www.fdsc.ro.

 

Fondul pentru Inovare Civică (CIF – Civic Innovation Fund) este un program de finanţare dedicat organizațiilor neguvernamentale lansat de către Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) în 2012, cu susţinerea Trust for Civil Society în Central and Eastern Europe şi sustinut de donatori privaţi din România (Enel România, OMV PETROM, Raiffeisen Bank și Ursus Breweries). Începând cu 2015, programul se derulează în parteneriat cu Romanian-American Foundation, care s-a alăturat FDSC în efortul de a încuraja comunităţile să îşi contureze propriile modele de dezvoltare şi implicare civică. Programul sprijină iniţiative care au potenţialul să schimbe mentalități şi să dezvolte spiritul civic. Status quo-ul local, regional sau chiar naţional poate fi schimbat atunci când cetăţenii se implică şi acţionează coordonat pentru apărarea intereselor lor şi ale comunităţilor din care fac parte. Mai multe detalii la www.fdsc.ro/cif și www.inovarecivica.fdsc.ro