DEZVOLTAT DE:                              SPRIJINIT DE:

Telegraful Electoral: Asociația Curaj Înainte informează tinerii despre alegerile din 2019

Asociația Curaj Înainte sprijină tinerii care împlinesc vârsta majoratului cu un proiect de informare despre alegerile din acest an: europarlamentarele din luna mai și prezidențialele din luna noiembrie. Spre deosebire de alarma care te trezește zi de zi, responsabilității civice nu îi poți da snooze.

Asociația Curaj Înainte derulează un program finanțat de Fondul pentru Inovare Civică, prin care urmărește informarea tinerei generații cu privire la procesele electorale din perioada 2019-2020. Cohorta născută în 2000±2, parte din Generația Z, are dreptul să voteze pentru prima oară, chiar în această perioadă a transformărilor profunde: discursul politic își găsește alte medii de diseminare, algoritmii rețelelor sociale pot transforma rezultatul alegerilor într-un nou scandal, preocupările lor nu sunt similare cu cele ale generațiilor anterioare.

Informaţiile vor fi transmise prin podcasturi, articole, alte materiale audio-video şi dezbateri publice. Vom analiza procesul alegerilor, structura instituțională democratică și regulile jocului electoral. Vom oferi răspunsuri la întrebările tinerilor despre programele electorale și despre ce-i animă pe semenii noştri să intre în politică. Seria de întâlniri cu grupuri de liceeni şi studenţi are scopul de-a le crește interesul pentru viața politică și sfera publică, pornind de la informațiile diseminate în cadrul proiectului.

Urmărim să-i oferim noii generaţii un pachet de informaţii şi instrumente pe care tinerii să le folosească atât în calitatea lor de alegători, cât și în cea de subiecți civici/politici de zi cu zi. Ne propunem ca, pentru tinerii implicaţi în acest proiect, primul lor vot să fie o experiență memorabilă și un act de responsabilitate civică şi socială.

Credem că informarea corectă, găsirea subiectelor de interes de pe agenda publică, înțelegerea mecanismelor de reprezentare democratică și participarea la procesele decizionale sunt esențiale pentru bunul mers al mecanismului democratic. Tu decizi cum va arăta peisajul politic de mâine! #inovarecivică

Telegraful.net este platforma de podcasturi a Asociaţiei Curaj Înainte.

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică , un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Ursus Breweries (www.inovarecivica.fdsc.ro). Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a programului ,,Fondul pentru Inovare Civică”.