DEZVOLTAT DE:                              SPRIJINIT DE:

Apeluri proiecte 2018

În cadrul apelului de proiecte 2018 al Fondului pentru Inovare Civică vor fi finanțate un număr de 11 proiecte, după cum urmează:

 

  • Componenta Inovare Civică

În cadrul componentei Inovare Civică, apelul 2018, au fost propuse spre finanțare 9 inițiative, valoarea totală a finanțării pentru această componentă fiind de 523.265 de lei. 

  • Componenta Mobilizare civică în vederea accesului îmbunătățit la energie

Două inițiative pentru îmbunătățirea accesului la energie sunt finanțate cu 120.000 de lei prin componenta CIF - Mobilizare civică în vederea accesului îmbunătățit la energie, realizată în parteneriat cu Enel România.

 

Lista proiectelor propuse spre finanțare este disponibilă aici.

 

Inovație tehnologică în sprijinul educației media
Proiect derulat de Centrul pentru Jurnalism Independent

Durată: 7 luni
Localități: București, Videle (Teleorman), Gaești (Dâmbovița), Târgu Mureș (Mureș), Victoria (Brașov), Fundulea (Călărași)
Buget proiect: 60.000,00 lei
Domeniu: Componenta Inovare Civică

SCOP: Scopul proiectului constă în dezvoltarea competențelor media și a gândirii critice a elevilor de liceu, pentru ca aceștia să își exercite în mod creativ și responsabil drepturile cetățenești. Începem schimbarea din interiorul sistemului și creștem capacitatea instituțiilor de învățământ liceal de a include în procesul educațional elemente de educație media, ca parte a programelor pentru disciplinele umaniste, și de a folosi metode pedagogice interactive, bazate pe tehnologii digitale.

Produs de informare a alegătorului 2000±2
Proiect derulat de Asociația Curaj Înainte

Durată: 9 luni
Localități: București, Brașov, Ploiești, Galați, Republica Moldova
Buget proiect: 59.200,00 lei
Domeniu: Componenta Inovare Civică

SCOP: Scopul proiectului este de a consolida și crește prevalența atitudinii de sprijin pentru democraţia liberală în cohorta 2000±2. Considerăm că acesta este un moment propice unui astfel de obiectiv deoarece în 2019 și 2020 urmează 4 runde de alegeri în care aceşti tineri vor putea vota pentru prima dată.

Research is cool & useful
Proiect derulat de Asociația Institutul de Cercetare Făgăraș

Durată: 12 luni
Localități: Făgăraș
Buget proiect: 60.000,00 lei
Domeniu: Componenta Inovare Civică

SCOP: Scopul proiectului este să dezvoltăm o cultură locală de implicare civică bazată pe evidență și abilități avansate de cercetare în rândul tinerilor între 14 și 30 de ani din zona Țării Făgărașului. Pentru atingerea scopului, ne propunem să formăm o echipă de 12-17 tineri care sunt interesați de adresarea provocărilor comunității locale prin cercetare și analiză de politici publice și să creăm unui spațiu adecvat de învățare pentru a le dezvolta abilități de gândire critică și diverse abilități conexe cercetării și analizei de politici publice.

Cros pentru școli – Pașcani
Proiect derulat de Fundația Comunitară Iași

Durată: 8 luni
Localități: Pașcani
Buget proiect: 45.000,00 lei
Domeniu: Componenta Inovare Civică

SCOP: Ne dorim să oferim un mecanism de educație civică atrăgător și facil prin care membrii comunității școlare din Pașcani să se implice proactiv în rezolvarea problemelor cu care se confruntă. Ne propunem să identificăm 7 proiecte importante pentru comunitățile școlare din Pașcani și să implicăm activ 500 de alergători în mobilizarea resurselor necesare finanțării proiectelor.

Hub Inovativ pentru comunități defavorizate
Proiect derulat de Asociația Arhipera

Durată: 6 luni
Localități: Dor Marunt (Călărași), Belciugatele (Călărași), București
Buget proiect: 59.960,00 lei
Domeniu: Componenta Inovare Civică

SCOP: Scopul proiectului este creșterea potențialului de inovare al copiilor de gimnaziu. Ne propunem crearea unui Hub inovativ, cu potențial de a derula activități și în comunitățile defavorizate, capabil să creeze o cultură a inovării în comunitățile în care desfășoară activități și în mediul online.

TineRi Educați, Nu Dezinformați (TREND)
Proiect derulat de Asociația Centrul European pentru Educație și Cercetare

Durată: 8 luni
Localități: Cernavodă, Mangalia (Constanța), Slobozia, Țăndărei (Ialomița), Slănic Prahova, Urlați (Prahova)
Buget proiect: 59.860,00 lei
Domeniu: Componenta Inovare Civică

SCOP: Ne propunem îmbunătățirea nivelului de educație civică și de implicare a tinerilor în viața comunității prin combaterea fenomenului de ”fake news” și dezvoltarea abilităților de conducere și organizare la nivel local (”leadership”-ului local).

Educație Civica 4.0
Proiect derulat de Asociația E-Civis

Durată: 6 luni
Localități: Pitești, Focșani, Constanța, București, Dobroești
Buget proiect: 59.500,00 lei
Domeniu: Componenta Inovare Civică

SCOP: Scopul proiectului este de a forma tinerii din România ca cetățeni activi și implicați, pregătiți să acționeze ca actori în procesul decizional de la nivel local și central. Ne propunem informarea tinerilor cu privire la procesul decizional din cadrul principalelor instituții publice (Parlament, Consiliu Local, Primărie) prin intermediul unor metode noi și inovative și informare tinerilor din România cu privire la mijloacele prin intermediul cărora se pot implica în procesul decizional al instituțiilor publice.

 

PARENTNET - pentru o mișcare autentică a părinților în școli de periferie
Proiect derulat de Asociația Părinților din Școala 179 București

Durată: 12 luni
Localități: București
Buget proiect: 59.800,00 lei
Domeniu: Componenta Inovare Civică

SCOP: Ne propunem stimularea mișcării autentice a grupurilor de părinți din școlile din periferia sectorului 1 prin sprijinirea acestora în organizarea juridică a cel puțin 5 asociații de parinti din 5 școli și organizarea unei rețele locale de asociații de părinți capabilă să devină un partener de discuție în formularea de politici publice locale la nivelul sectorului 1.

Să facem lumină în peșterile României!
Proiect derulat de Asociația Speologică Exploratorii

Durată: 12 luni
Localități: Caraș-Severin, Ilfov, Cluj, Bihor, Brașov, Mehedinți
Buget proiect: 59,945.50 lei
Domeniu: Componenta Inovare Civică

SCOP: Scopul proiectului constă în asigurarea cadrului normativ adecvat pentru utilizarea eficienă a peșterilor din România. La nivelul obiectivelor ne propunem analizarea legislația din 5 țări europene, inclusiv Romania, promovarea unui act normativ cadru al peșterilor din România și crearea platformei de asistență juridică pentru speologi.

Termoficarea: soluția încălzirii de mâine
Proiect derulat de Expert Forum

Durată: 8 luni
Localități: București, Cluj, Constanța
Buget proiect: 60.000,00 lei
Domeniu: Componenta Mobilizare civică în vederea accesului îmbunătăţit la energie

SCOP: Obiectivele proiectului sunt conștientizarea publicului cu privire la riscurile deconectării de la sistemele de termoficare și instalării centralelor individuale pe gaze și advocacy către decidenți pentru o politică publică coerentă în domeniul termiei, accelerarea adoptării Legii 325 și clarificarea responsabilităților în sector.

Locuirea sub liniile de transport de înaltă tensiune
Proiect derulat de Asociația pentru Parteneriat Comunitar Brașov

Durată: 10 luni
Localități: Argeș, Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara
Buget proiect: 60.000,00 lei
Domeniu: Componenta Mobilizare civică în vederea accesului îmbunătăţit la energie

SCOP: Scopul proiectului constă în creșterea nivelului de cunoaștere a problemei accesului la energie electrică în cadrul așezărilor informale prin identificarea așezărilor informale aflate sub liniile de înaltă tensiune și cartografierea și analiza problemelor așezărilor informale aflate sub linii de înaltă.