DEZVOLTAT DE:                              SPRIJINIT DE:

Rezultate

Ascunsă în spatele pandemiei, avem o criză a democrației

Interviu cu Ovidiu Voicu de la Centrul pentru Inovare Publică: Cred că am avut noroc că pandemia ne-a prins cu o majoritate politică slabă, altfel, derapajele iliberale ar fi fost probabil mai multe.

Monitorizăm constant potențialele abuzuri de putere din această perioadă

Interviu cu Oana Preda de la Centrul de Resurse pentru participare publică: Sigur că ce se întâmplă acum ne schimbă tuturor prioritățile, însă trebuie să avem grijă să nu lăsăm să se deterioreze și mai rău lucrurile la care noi ținem. Democrația este unul dintre ele.

Am lansat pe 12 mai prima tabletă educațională românească

Interviu cu Ana-Maria Stancu de la Asociația E-Civis: Soluția include o tabletă pe care sunt preinstalate multe aplicații educaționale, limitarea aplicațiilor și a paginilor accesate de copii și o soluție prin care profesorii pot controla tabletele copiilor, astfel încât aceastea să fie folosite strict pentru educație.

Oferim tinerilor consiliere GRATUITĂ prin Facebook, Instagram, WhatsApp și telefon

Interviu cu Bogdan Istrate de la Asociația Semper Musica: ONG-urile mari care depun proiecte în perioada asta poate se gândesc să ia parteneri ONG-uri mai mici sau locale.

Desfășurăm o campanie pentru a sprijini sistemul medical

Interviu cu Ciprian-Mihai Păiuș de la Fundația Comunitară Iași: Am colectat deja în jur de 170.000 EUR și estimăm că din eforturile societății civile și a sectorului de afaceri din Iași s-au direcționat spre spitale donații în bani și bunuri de peste 500.000 EUR în această perioadă

Ne-am intensificat activitățile de educație media

Intereviu cu Cristina Lupu de la Centrul pentru Jurnalism Independent: Povestim ori de câte ori avem ocazia despre igiena informațiilor pe care fiecare dintre noi trebuie să o practice, despre cum verificăm informațiile care ajung la noi, explicăm că oamenii nu cred, de exemplu, teorii ale conspirației pentru că sunt proști ci pentru că, de multe ori, sunt speriați, nu au încredere în autorități, caută informații care le validează punctul de vedere.

Primul lucru pe care îl putem face este să fim noi primii care promovează cauzele curajoase

Interviu cu Elena Calistru de la Funky Citizens: Sunt momente în care este bine să înțelegem că reușita unora dintre noi se traduce în încredere în întreg sectorul ONG.

ONG-urile vor fi în avangarda schimbărilor din societate

Interviu cu Lorin Niculae și cu Irina Scobiola de la Asociația Arhipera: Producem componente pentru viziere medicale și sperăm ca acest lucru contribuie, fie si cu un minut, la scurtarea carantinei.

În fața pandemiei mobilizarea organizațiilor civice a îmbrăcat diferite forme

Interviu cu Dorin Dobrincu de la Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei: În situațiile de criză, cum este cea actuală, rolul asociațiilor civice este cu atât mai important, cu cât reușesc să acopere activități, spații și segmente sociale unde instituțiile publice fie nu pătrund, fie nu pot face față.

În aceste momente, apărarea principiilor democratice rămâne la fel de importantă

Interviu cu Septimius Pârvu de la Expert Forum (EFOR): Suntem cu ochii pe modul în care se respectă principiile transparenței și drepturile omului, care rămân esențiale în această perioadă de criză.

Facem apel la toți voluntarii noștri să se implice cum pot la nivel local

Interviu cu Ștefania Ciuraru de la Asociația Kolping Moldova: Acesta este un moment ce poate veni cu provocarea de a fi mai conectați unii cu alții pentru a nu reinventa diverse roți și pentru a le pune în funcțiune, împreună, pe cele existente.

Ar trebui să ne implicăm împreună în procese care să asigure supraviețuirea sectorului neguvernamental

Interviu cu Ștefan Cibian de la Institutul de Cercetare Făgăraș: Situația în care ne găsim este prima de acest gen din timpul vieții noastre. Fiind la început, cred că trebuie să facem tot ce putem ca să convingem comunitățile în care ne desfășurăm activitatea să stea în casă.

Trebuie să fim mai aproape unii de alții pentru că un lucru e sigur, lumea se schimbă în jurul nostru de la o zi la alta

Interviu cu Diana Filimon de la Forum Apulum: Pandemia ne-a dat pe spate și ne-a oprit motoarele pentru câteva zile (...) Am resimțit efectele schimbărilor din ultimele zile ca fiind ultima picătură. Acum ne tragem sufletul și ne reapucăm de treabă, de la distanță.

POVEȘTI DE SUCCES: ASOCIAȚIA ARHIPERA

Descoperim într-o nouă poveste de succes mai multe despre potențialul de inovare al copiilor și despre cum Asociația Arhipera creează o cultură a inovării în comunitățile defavorizate.

POVEȘTI DE SUCCES: ASOCIAȚIA CENTRUL EUROPEAN PENTRU EDUCAȚIE ȘI CERCETARE

O nouă Poveste de Succes, de data aceasta despre un proiect care combate fenomenul ”fake news” cu ajutorul tinerilor și care dezvoltă și abilități de ”leadership” local.

POVEȘTI DE SUCCES: ASOCIAȚIA INSTITUTUL DE CERCETARE FĂGĂRAȘ

„Research is cool and useful” este un proiect ce se adresează tinerilor din zona Făgărașului și care își dorește să dezvolte o cultură locală de implicare civică bazată pe evidență și gândire critică.

POVEȘTI DE SUCCES: FUNDAȚIA COMUNITARĂ IAȘI

Să mobilizezi aproape un oraș întreg nu e un lucru ușor, dar atunci când reușești, nimic nu ți se mai pare imposibil. Fundația Comunitară Iași ne arată, în cadrul unei noi Povesti de Succes, cum Cros pentru Școli Pașcani a reușit să coaguleze comunitatea și să îi facă pe toți să se bucure de fiecare cauză.

POVEȘTI DE SUCCES: ASOCIAȚIA E-CIVIS

Trăim într-o societate bazată pe tehnologie. Ne place să fim la curent și să avem în viața noastră cele mai noi și sofisticate gadget-uri. Deja nu ne mai miră când mâncarea de la prânz e livrată cu drona sau când la televizor un reporter intervievează un robot ce poate purta o conversație complicată. Dar, de multe ori, în sectorul neguvernamental, schimbarea nu apare imediat.

POVEȘTI DE SUCCES: GO FREE ASOCIAȚIA PENTRU SPRIJINIREA SOCIETĂȚII CIVILE

Ne mândrim cu o nouă Poveste de Succes și vorbim astăzi despre un proiect care inspiră tinerii să descopere adevărul, sa scoată la lumină probleme și, mai mult, să propună rezolvări sustenabile.

POVEȘTI DE SUCCES: CIVICTECH ROMÂNIA

OpenEnergy este un proiect-pilot, la care participă deja 24 de instituții din România și care a adus organizației premiul NGO of the Year la a 8a ediție la Energy CEO Forum & Awards. Bazat pe puterea exemplului, acesta isi propune să ne determine să consumăm responsabil.

 

POVEȘTI DE SUCCES: ASOCIAȚIA CULTURAL EDUCATIVĂ AMBASADORII PRIETENIEI

O nouă Poveste de Succes, de data aceasta despre mobilizarea și solidarizarea comunității și autorităților locale pentru protejarea și valorificarea patrimoniului istoric.

 

POVEȘTI DE SUCCES: POLEIS

Mergem mai departe cu seria Poveștilor de Succes și vă prezentăm Poleis, un joc original de educație civică care îi învață pe cei mici să privească în jurul lor și să acționeze.

POVEȘTI DE SUCCES: ASOCIAȚIA CENTRUL DE CONSILIERE, PSIHOTERAPIE ȘI DEZVOLTARE UMANĂ PSIHASCEND

Din întâlnirea cu echipa proiectului DIZAB-TIN-ACT, pleci cu o energie incredibilă. Vasile Gafiuc, coordonatorul proiectului a adus toată efervescența lui în proiect și, alături de colegi, a reușit ceea ce multora li s-a părut incredibili – a mobilizat persoane cu dizabilități să devină activi civic.

Date si analize

În România fenomenul nu este marginal, dar este subestimat, abordat lacunar la nivel conceptual și legislativ și este vizat de politici incoerente și contradictorii.

Povești de Succes: Asociația EasyEco

Asociația easyECO implementează în perioada septembrie–decembrie 2018 ediția pilot a jocului-concurs de educație civică POLEIS.POLEIS este un joc original de educație civică, care își propune învățarea și exersarea de competențe-cheie civice, precum și implicarea civică în comunitate a elevilor din ciclul primar și gimnazial, prin latura sa interactivă, competitiv-ludică și practică.

123