DEZVOLTAT DE:                              SPRIJINIT DE:

Orașul ajută: Masă caldă nevoiașilor, un proiect inițiat ca răspuns la nevoile persoanelor aflate în dificultate

Proiectul ”Orașul ajută – Masă caldă nevoiașilor” a fost inițiat de către Asociația Divers ca răspuns la nevoile persoanelor aflate în dificultate în perioada stării de urgență, în special cei din comunitățile marginalizate, dar și vârstnici, bolnavi, șomeri și alte categorii vulnerabile din punct de vedere social.

Acesta este implementat în perioada 14 octombrie – 10 decembrie 2020 cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.inovarecivica.fdsc.ro). Apelul de proiecte 2020 a fost lansat cu sprijinul Enel România.

În această perioadă se va asigura o masă caldă de minim două ori pe săptămână pentru 75 de beneficiari, în special copii, numărul de beneficiari crescând de la 50 inițial, la 75 de persoane. Masa caldă pentru o persoană constă în minim o ciorbă consistentă de 400 ml și 250 g de pâine. Se va acorda și consiliere în rezolvarea problemelor sociale, educaționale și de sănătate a familiilor, respectiv  informare, consiliere și mediere în găsirea unor locuri de muncă.

Se acoperă și latura de dezvoltare organizațională prin însușirea de noi cunoștințe de fundraising și marketing organizațional și exersarea acestora fără riscuri în răgazul de timp oferit de acest proiect.