DEZVOLTAT DE:                              SPRIJINIT DE:

Arhipera transformă spații din București și două comune din județul Călărași în centre de inovare

Miercuri, 17 aprilie, începând cu ora 17:00, vă așteptăm la punctul de lucru al Asociației Arhipera, din strada Săgeții nr. 5, sector 2, București, pentru lansarea Hubului Inovativ Arhipera, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Ursus Breweries (www.inovarecivica.fdsc.ro).

Scopul proiectului Hub Inovativ pentru comunitati defavorizate”este de a consolida cultura inovării pentru elevii de gimnaziu aparținând comunităților rurale defavorizate, în vederea creșterii potențialului de inovare al copiilor.

Proiectul se va derula în București, unde Asociația Arhipera va transforma un spatiu existent într-un centru de inovare, precum și în mediul rural, în două comune din județul Călărași: Belciugatele și Dor Mărunt.

In cadrul lansării vă vom prezenta noii noștri colegi robotici, Znap și Eli, care ne vor ajuta să deslușim tainele programării în cadrul atelierelor de inovare ale proiectului. Acestea propun, într-un mediu interdisciplinar, creionarea unei baze teoretice pentru inovare în design și tehnologie, concomitent cu experimentarea acesteia în mod direct, printr-un proiect personal inovativ, derulat în cadrul atelierului. Copiii vor încerca găsirea de soluții tehnologice pentru probleme de natură curentă, pornind de la mecanisme simple și ajungând până la programarea unor roboți capabili să preia activitățile umane.

Link-uri:

https://www.facebook.com/arhipera

https://www.facebook.com/Hub-Inovativ-Arhipera