DEZVOLTAT DE:                              SPRIJINIT DE:

APEL 2018 - FONDUL PENTRU INOVARE CIVICA

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) lanseaza apelul pentru propuneri de proiecte 2018 al Fondului pentru Inovare Civica (CIF).  CIF este un program de finantare adresat organizatiilor neguvernamentale, lansat in 2012 și dezvoltat  incepand cu 2015 in parteneriat cu Romanian-American Foundation.  Programul  este sprijinit de donatori privati din Romania precum Enel, Raiffeisen Bank si Ursus Breweries.

 

Obiectivul programului de finantare

 

Fondul pentru Inovare Civica isi propune sa sprijine initiative si actiuni civice inovatoare ale organizatiilor neguvernamentale din Romania, responsabilizarea si cresterea participarii active a cetatenilor pentru a contribui la dezvoltarea comunitatii.   

În acest an, Programul are două componente:  Componenta 1 “Inovare Civica”  si Componenta 2, ”Mobilizare civică în vederea accesului îmbunătăţit la energie”

 

COMPONENTA I  ”INOVARE CIVICĂ

 

Prin intermediul acestei componente  vor fi sprijinite initiative in urmatoarele domenii:

  •   Mobilizarea si responsabilizarea cetatenilor
  •   Actiuni de advocacy si monitorizare a institutiilor/autoritatilor publice
  •   Educatie civica, dublata de implicarea copiilor si tinerilor in viata comunitatii

 

COMPONENTA II ”Mobilizare civică în vederea accesului îmbunătăţit la energie” –componentă dezvoltată cu sprijinul consistent al Enel Romania

 

Prin intermediul acestei componente  vor fi sprijinite initiative de mobilizare civică ce vizează îmbunătățirea accesului la energie, abordând efectele sărăciei energetice.

Proiectele care se vor depune în cadrul acestei componente vor trebui să vizeze, cu precădere, derularea de activităţi în judeţele: Arad, Calarasi ,Caras Severin, Constanta, Ialomita, Ilfov, Giurgiu, Hunedoara, Timis, Tulcea si Bucuresti. Pot fi, de asemenea, finantate proiecte care nu vizeaza un anumit judet, ci au un impact la nivel national.

 

Finantarea este dedicata organizatiilor neguvernamentale din Romania care au beneficiat de cel mult un grant din partea Fondului pentru Inovare Civică începând cu 2015. O organizatie poate depune pe cele două componente, cel mult 3 scrisori de intenție,   în calitate de solicitant sau partener, din care maxim 2  scrisori de intenţie pe o componentă.

Mai multe informatii cu privire la eligibilitatea solicitantului si partenerilor se regasesc in Ghidul Solicitantului.

 

Valoarea finantarilor

Valoarea estimativa a finantarilor acordate va fi de maxim 60.000 Lei / proiect.

Contributia proprie nu este obligatorie, dar sunt apreciate proiectele care aduc co-finantare indiferent de linie/capitol de buget.

 

Durata proiectelor

In cadrul acestui program de finantare, durata recomandata pentru implementarea proiectelor este  cuprinsa intre 4 si 12 luni.

 

Modalitate de aplicare

Procedura de aplicare consta initial in completarea Scrisorii de intentie (fara alte anexe suplimentare) exclusiv printr-un sistem de aplicare online. Doar solicitantii ai caror Scrisoare de intentie a fost selectata vor transmite Cererea de finantare cu toate anexele aferente. Detalii cu privire la aplicarea online sunt prezentate in Ghidul Solicitantului.

Termenul limita de depunere a Scrisorii de intentie este 20 iunie 2018, ora 16.00.

 

Potentialii solicitanti pot adresa intrebari referitoare la acest apel  prin e-mail, telefon sau fax pana la data de 14 iunie 2018 (inclusiv) in atentia: Raluca Teodor; E-mail: inovarecivica@fdsc.ro;  telefon: 021 310 01 81; fax: 021 310 01 80.

Raspunsurile vor fi transmise pana cel mai tarziu 19 iunie 2018.

 

Documentele aferente prezentului Apel pentru propuneri de proiect pot fi descarcate de mai jos:

 

Ghidul solicitantului
Model scrisoare de intentie

 

De asemenea, sunt puse la dispozitie spre consultare si urmatoarele documente:

 

Model cerere de finantare 
Bugetul proiectului 
Declaratia Solicitantului